CovShield intubatiebescherming

Bescherming voor COVID-patiënten
en voor medisch personeel

 

 

 

SquaredMedical

Safe intubation during COVID-19 crisis

 

Het risico

Met de uitbraak van het sars cov2 virus is de anesthesiologie voor nieuwe uitdagingen gesteld rond het veilig intuberen van patiënten. Over het algemeen wordt de intubatie procedure als een handeling beschouwd die een zeer hoog infectie risico met zich mee brengt.
Dat komt doordat degene die intubeert bevindt zich dicht boven de patient. Daarbij ontstaat het risico op contaminatie met salvia, bloed, druppels of aerosol en wordt als belangrijk gezien.

Het advies

De Nederlandse Vereniging Voor Anesthesie heeft een richtlijn opgeteld met adviezen. Belangrijk is om de afstand tot de mondopening te vergroten. Daarvoor wordt intubatie met videolaryngoscope aangeraden. Squared Medical kan daar een zeer effectieve bescherming aan toevoegen: CovShield.

De oplossing

CovShield biedt een zeer degelijke innovatieve bescherming op het moment van intubatie. Een helder scherm van stevig soepel kunststof is bevestigd AAN het disposable blad van de videolaryngoscope. Hiermee wordt de patient volledig afgedekt en is er geen directe uitwisseling van speeksel, bloed of aerosolen mogelijk.

De toepassing

De stembanden worden a vue gebracht. Op dat moment kan de ET tube in de intubatie opening geschoven worden door een dunne kunststof folie. Om elk risico te vermijden adviseren wij om voor intubatie al het beademingsfilter op de tube te bevestigen. Vervolgens kan de tube via de videolaryngoscope volledig op zicht gepositioneerd worden.

Mocht afzuigen slijm of bloed noodzakelijk zijn dan is er een zuig-poort beschikbaar eveneens afgesloten door een dunne kunstig folie.
CovShield is uniek en biedt een extra bescherming voor de arts en paramedici.

 

U kunt onze CovShield flyer HIER downloaden

Of neem CONTACT op voor meer informatie

 

vooruitgang is open durven staan voor verbetering

Vooruitgang is open durven staan voor verbetering

+31 85 06 07 857

info@squaredmedical.com

nl_NLDutch